Alt taban için; 1paket petibör bisküvi 100 gr tereyağı Kreması için: 1 paket labne peyniri 3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt 1su bardağı toz şeker 2 yumurta 4 çorba kaşıgı un 1 paket vanilya Üzeri için; 200 gr çikolata 1 su bardağı krema YAPILIŞI Bisküvleri robotta parçalayıp bir kaba alıyoruz.Üzerine erimiş tereyağı karıştırıyoruz.pasta çemberinin altına yağlı kağıt serip fırın tepsisinin içine alıyoruz.Bisküvili karışımı pasta çemberine koyup yayıp elimizle bastırıyoruz.Kremanın hazırlanışı:Karıştırma kabına yumurta ve şekeri döküyoruz.Unu,labneyi,yoğurdu,vanilyayı katıp çırpıyoruz.Bisküvili karışımın üzerine döküp 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.Çikolata sosun hazırlanışı:Kremayı küçük bi kapta kaynatıyoruz.Kaynamaya baslayınca ocaktan alıp, üzerine hemen çikolatayı döküp,karıştırıyoruz.Ilıması için 5 dk bekletiyoruz.Bu karısımı çemberin içindeki pişmiş kekin üzerine döküyoruz.Soguması için 1 gece buzdolabında bekletiyoruz Serviz yapmadan önce tabandaki yaglı kagıdı çıkarıp servis tabagına alıyoruz.İstediğiniz kişi sayısına göre dilimleyip servis ediyoruz.Kekin üzerindeki çizgileri yapmak için kaşıkla kremadan döküp kürdanla şekil veriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder