Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Ekim 2011 Pazartesi

KAYSERİ MANTISI

HAMURU İÇİN
*1 Yumurta
*1 su bardagı ılık su
*3 su bardağı un
*tuz
İÇİ İÇİN
*200 gr kıyma
*1 orta boy sogan
*karabiber
*kırmızı pul biber
*tuz
ÜZERİ İÇİN
*Bir kase sarımsaklı yogurt
*2 kasık domates salçası
*2 yemek kaşıgı tereyagı
*nane, sumak
HAZIRLANISI
Su,tuz yumurta bir kaba alınır üzerine un eklenir.Gerekirse un eklenir özlü bir hamur yogrulur.Üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir.Soganı rendeleyip kıymaya ekleyin baharatları ve tuzuda katıp karıstırın.Hamuru 2 bezeye ayırıp unlanmış tezgahta çok ince olmayacak sekilde acın küçük kareler halinde kesip içlerine kıymayı koyup uclarından kapayın.Tepsiye dizip 5 dakika fırınlayın.daha sonra kaynamakta olan suda 10 dakika haslayın.Tereyagını eritip salcayla kavurun kaynayan mantı tenceresine ekleyin 5 dakika daha kaynatıp kapatın.Servis tabagına alınan mantımıza sarımsaklı yogurdumuzu dökelim üzerinede nane ve sumak döküp servis edelim.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: