KAKOLU ISLAK KURABİYE
Malzemeler:
* 1 paket kakao
*1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
*1 Yumurta
*1 Paket Kabartma Tozu
*1 Paket Vanilya
*1 Cay Bardagi Sivi Yag
*1 Cay Bardagi Seker
*Aldigi Kadar Un
* Üzeri için çekilmiş antep fıstığı
Şurubu :
*3 Cay Bardagi Seker
*3 Çay Bardağı Su
HAZIRLANIŞI
Önce şurubu hazırlayın. Kucuk bir tencerede pisirin. Yogunlasan surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin.
Malzemeleri karistirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edilir. Yuvarlak toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, firin tepsisine dizilir. 180 derecede uzeri catlayana kadar pisirilir. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alin, antep fistigiyla susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder