İşte evde yoğurt mayalamak isteyenler için pratik öneriler ve püf noktaları öncelikle sütünüzün taze olmasına dikkat etmeniz gerekiyo sütümüzü süzgeç yardımıyla süzdükten sonra kaynamaya bırakıyoruz kaynarken taşmasını önlemek için içine kepçeyi bırakıyoruz kaynayan sütümüzü kepçeye alıp birkaç kez boşaltıyoruz 15 dk kaynatıyoruz kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Parmağımızla kontrol ediyoruz parmagı hafif yakıcak sıcaklıkta olmalı 1 çay bardağı ev yoğurdunu yoğun ayran kıvamına getirip sütün bir kenarına boşaltıyoruz.Mayanın dibe çökmesini engellemek için hafifçe karıştırıyoruz.Ağzına delikli süzgeç koyup fırına atıyoruz(fırını çalıştırmıycaz)
yani etrafına bişey sarmaya gerek yok 5-6 saat mayalandırıp buzdolabına atıyoruz ben yaptım sizin için yayınlıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder