Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Kasım 2011 Salı

BOHÇA BÖREĞİ


Malzemeler: Az yağlı  ½ kg dana kıyma, 2 adet kuru soğan, karabiber, zeytinyağı
Hamuru için: 2 yumurta, ½ limonun suyu,1 çay bardağı su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, alabildiği kadar un, nişasta

Yapılışı:2 yumurta, ½ limonun suyu,1 çay bardağı su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, alabildiği kadar un yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur ve biraz dinlendirildikten sonra minik bezelere ayrılır, nişastayla açılır. Açılan yufkaya ayçiçeği ve zeytinyağı karışımından bir kaşık kadar gezdirilir ve yufka, iki ucu ortada birleşecek şekilde katlanır. Katlanan yufka iki ucu ortada birleşecek şekilde tekrar katlanıp bohça şeklini alır. Harcı ortasına koyulan yufka üçgen şeklinde kapanır. Her bir beze nişastayla açılıp, üzerine yağ gezdirilir ve aynı usulle katlanıp, ortasına harcı yerleştirildikten sonra üçgen şeklini alacak şekilde katlanır. Üzerine yağ sürülen bohça böreklerimizin ısıtılmış fırında 200 derecede 30dk pişirilmesi yeterlidir.

Hiç yorum yok: