Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Kasım 2011 Cuma

PROFİTEROL

Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 su bardağı un
*125 gr margarin
*3 adet yumurta
Kreması için
*2,5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*1,5 çay bardağı şeker
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
Üzeri içi
*1 paket hazır çikoata sosu
Yapılışı
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.
Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey  her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra hamurdan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kremasını için tüm malzemeyi tencereye koyup koyulasıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen hamurları ikiye kesip içini kremayla dolduruyoruz.Tüm profiteroller bitince üzerine çikolata sos döküp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: