Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Kasım 2011 Cuma

KANDİL SİMİDİ

Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı şeker
*yarım margarin
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 su bardağı su
*susam
Yapılışı
tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli veriyoruz önce sulandırılmış pekmeze daha sonra susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.Kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

EVDE YOĞURT YAPIMI

İşte evde yoğurt mayalamak isteyenler için pratik öneriler ve püf noktaları öncelikle sütünüzün taze olmasına dikkat etmeniz gerekiyo sütümüzü süzgeç yardımıyla süzdükten sonra kaynamaya bırakıyoruz kaynarken taşmasını önlemek için içine kepçeyi bırakıyoruz kaynayan sütümüzü kepçeye alıp birkaç kez boşaltıyoruz 15 dk kaynatıyoruz kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Parmağımızla kontrol ediyoruz parmagı hafif yakıcak sıcaklıkta olmalı 1 çay bardağı ev yoğurdunu yoğun ayran kıvamına getirip sütün bir kenarına boşaltıyoruz.Mayanın dibe çökmesini engellemek için hafifçe karıştırıyoruz.Ağzına delikli süzgeç koyup fırına atıyoruz(fırını çalıştırmıycaz)
yani etrafına bişey sarmaya gerek yok 5-6 saat mayalandırıp buzdolabına atıyoruz ben yaptım sizin için yayınlıyorum

4 Kasım 2011 Cuma

PROFİTEROL

Malzemeler
*1 su bardağı su
*1 su bardağı un
*125 gr margarin
*3 adet yumurta
Kreması için
*2,5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*1,5 çay bardağı şeker
*1 adet yumurta
*1 paket vanilya
Üzeri içi
*1 paket hazır çikoata sosu
Yapılışı
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.
Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey  her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra hamurdan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kremasını için tüm malzemeyi tencereye koyup koyulasıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen hamurları ikiye kesip içini kremayla dolduruyoruz.Tüm profiteroller bitince üzerine çikolata sos döküp servis ediyoruz.

MAKARNA SALATASI

Malzemeler
*1 paket makarna
*1 çay bardağı mayonez
*Yarım kg yoğurt
*1 kavanoz garnitür
*3 diş sarımsak
*tuz
Yapılışı
Makarnamızı paketteki tarifine göre haşlıyoruz.Diğer yandan yoğurdu,mayonezi,garnitürü geniş bir kapta karıştırıyoruzHaslanan makarnayı,tuzu, sarımsağıda ekleyip harmanlıyoruz servis tabagına alıp sunuyoruz.Afiyet olsun

PATATES OTURTMA

Malzemeler
*1 kilo patates
*300gr kıyma
*1 kuru sogan
*2 sivri biber
*2 orta boy domates
*1 yemek kaşığı salça
*yarım bağ maydanoz
*1 çay kaşıgı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
öncalikle kıymalı harcı hazırlıyoruz.Soğanı küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz kıymayla beraber kavuruyoruz üzerine ufak doğranmış biberide ekleyip karıştırıyoruz.Kızarınca salçayı baharatları ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra dogranmış domateside ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Pişince üzerine maydanozu döküp altını kapatıyoruz.Patateslerimizi halka halka doğruyoruz sıvıyagda hafifce kızartıyoruz kızartma işlemi bitince patateslerin yarısını borcamın altına diziyoruz üzerine kıymalı harcı döküyoruz sonrada kalan patatesleri diziyoruz üzerine 1 su bardagı salcalı su yapıp döküyoruz sıcak fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun

2 Kasım 2011 Çarşamba

UN KURABİYESİ


Malzemeler
*1 paket margarin
*1.5 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı nişasta
*1paket vanilya
*Aldığı kadar un
Yapılışı
Yumuşamış olan margarinimizi elimizle mıncıklıyoruz üzerine pudra şekeri ekleyip yoğuruyoruz üzerine yumurta,sıvıyağ,k.tozu,vanilya ve nişastayıda katıp karıştırıyoruz son olarakta unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bi hamur yapılıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak tepsiye diziyoruz üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alıyoruz.

KURU BİBER VE PATLICAN DOLMASI

Malzemeler
*1 ip dolmalık kuru biber
*1 ip dolmalık kuru patlıcan
*2 su bardagı pirinç
*1 adet kuru soğan
*2 orta boy domates
*200 gr kıyma
*3 adet sivri biber
*1 tatlı kasıgı pulbiber
* 1çay kasığı karabiber
*1 çay kasığı kuru nane
* 2 yemek kasığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 bağ maydanoz
Yapılışı
Soganı,biberi, domatesi ve maydanozu ufak ufak doğruyoruz.Kıymayı yıkayıp ayıkladıgımız pirinci,yağı,salçayı ve baharatlarıda ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Haşlamış olduğumuz biber ve patlıcanların içini hazırladığımız harçla doldurup tenceremize diziyoruz.Üzerine sıcak su alıp pişiriyoruz.Afiyet olsun

1 Kasım 2011 Salı

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler
*1 su bardagı arpa sehriye
*1 yemek kasıgı salca
*1 orta boy domates
*1 cay kasıgı pul biber
*1 cay kasıgı karabiber
*100 gr kıyma
* 1 yemek kasıgı kuru nane
Yapılışı
Tencereye sıvıyagı döküp kıymamızı kavuruyoruz kavrulan kıymaya salça ve baharatları ekliyoruz.Domatesimizi rendeleyip onuda ekliyoruz.Üzerine 6 bardak su ekleyip kaynatıyoruz kaynayınca içine sehriyeleri ekleyip yumusayıncaya kadar pişiriyoruz en son kapamaya yakın nanemizi ekliyoruz bir tasım kaynatıp kapatıyoruz.çorbamız hazır afiyet olsun

FASULYE KAVURMASI

Malzemeler
*1 kg taze fasülye
*2 yumurta
*2 diş sarımsak
*yarım cay bardagı sıvıyag
Yapılışı
Fasülyelerimizi yıkayıp ayıklıyoruz.Her bir fasülyeyi elimizle 3 parca seklinde kırıyoruz üzerine su alıp iyice yumusayıncaya kadar haslıyoruz.Haslanan fasülyeleri süzgece süzüyoruz.Fasülyeleri iyice ayucumuzda sıkıp fazla suyunu attırıyoruz.Diger taraftan yagı tenceremize alıyoruz içine çırptıgımız 2 yumurtayı ekliyoruz yumurta kavrulunca fasülyeyi,dövülmüş sarımsagı ve tuz ekleyip iyice kavuruyoruz.Sıcak servis ediyoruz .Afiyet olsun

BOHÇA BÖREĞİ


Malzemeler: Az yağlı  ½ kg dana kıyma, 2 adet kuru soğan, karabiber, zeytinyağı
Hamuru için: 2 yumurta, ½ limonun suyu,1 çay bardağı su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, alabildiği kadar un, nişasta

Yapılışı:2 yumurta, ½ limonun suyu,1 çay bardağı su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, alabildiği kadar un yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur ve biraz dinlendirildikten sonra minik bezelere ayrılır, nişastayla açılır. Açılan yufkaya ayçiçeği ve zeytinyağı karışımından bir kaşık kadar gezdirilir ve yufka, iki ucu ortada birleşecek şekilde katlanır. Katlanan yufka iki ucu ortada birleşecek şekilde tekrar katlanıp bohça şeklini alır. Harcı ortasına koyulan yufka üçgen şeklinde kapanır. Her bir beze nişastayla açılıp, üzerine yağ gezdirilir ve aynı usulle katlanıp, ortasına harcı yerleştirildikten sonra üçgen şeklini alacak şekilde katlanır. Üzerine yağ sürülen bohça böreklerimizin ısıtılmış fırında 200 derecede 30dk pişirilmesi yeterlidir.